Kook mee met MAX: gnocchi met romige pastinaaksaus en boerenkool

Kook mee met MAX: gnocchi met romige pastinaaksaus en boerenkool

Gnocchi (spreek uit als ‘njokkie’) zijn zachte, deegachtige balletjes uit de Italiaanse keuken. Hoewel ze vaak in het pasta-schap liggen, worden ze technisch gezien niet als traditionele pasta beschouwd omdat de basis aardappel is. Gnocchi is op verschillende manieren te bereiden. In dit recept wordt de gnocchi gekookt. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 3 pastinaken
  • olijfolie
  • 150 gram boerenkool
  • zout en peper
  • 1 teen knoflook
  • 125 milliliter room
  • snufje nootmuskaat
  • 300 gram gnocchi
  • 40 gram gerookte amandelen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Schil de pastinaak, snijd in blokjes en kook in circa 10 minuten zacht.

Verspreid de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de boerenkool krokant in circa 12 minuten.

Pel en hak de knoflook.

Haal de pastinaak met een schuimspaan uit de pan en doe samen met de knoflook in een hoge maatbeker. Voeg de slagroom en snufje nootmuskaat toe. Breng op smaak met peper en zout en pureer tot gladde saus.

Kook de gnocchi in het water in circa 3 minuten gaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pastinaaksaus en het kookvocht toe aan de gnocchi. Roer goed door.

Hak de amandelen grof. Verdeel de gnocchi met pastinaaksaus over de borden. Verdeel er de krokant gebakken boerenkool over en bestrooi met het gerookte amandelen.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie