Kook mee met MAX: gnocchi met groene kool en hazelnoten

Kook mee met MAX: gnocchi met groene kool en hazelnoten

Gnocchi is een pastasoort terwijl het wel voor een groot deel uit aardappel bestaat. Dat is anders dan normale paste, dat alleen uit meel bestaat. Ze zijn eenvoudig zelf te maken, maar u kunt ze ook kant-en-klaar kopen. Deze variant gebruiken we voor dit recept. Sandra combineert de gnocchi met geroosterde hazelnoten en groene kool. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 groene kool
  • olijfolie
  • paar takjes tijm
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 125 milliliter slagroom
  • peper, zout
  • 300 gram gnocchi
  • 30 gram hazelnoten
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de hazelnoten circa 8 minuten.

Pel en hak de knoflook. Snijd de groene kool in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Snijd de tomaten in reepjes en bak circa 1 minuut. Voeg de groene kool toe en ris de tijm boven de pan. Bak circa 8 minuten. Voeg de slagroom toe.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de gnocchi af en voeg toe aan de groene kool. Breng op smaak met zout en flink wat peper.

Hak de hazelnoten. Verdeel de gnocchi over de borden en rasp er wat Parmezaanse kaas boven. Bestrooi met de hazelnoten.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie

Reactie

    vgerwen says:

    Inderdaad een snel en lekker recept. Hazelnoten 6 minuten in de airfryer scheelt opwarmen van de oven.