Kook mee met MAX: Franse aardappelgratin met prei en kipgehakt.

Kook mee met MAX: Franse aardappelgratin met prei en kipgehakt

Deze aardappelgratin wordt bereid met prei, aardappel en kipgehakt. De groenten worden in room gegaard, waardoor ze zacht en smeuïg worden. Mosterd en knoflook geven het gerecht extra smaak en de cheddar zorgt voor een lichte, gesmolten kaaslaag.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 grote preien
  • 250 milliliter room
  • 300 gram kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 150 gram kipgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram cheddar

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden.

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in halve ringen. Verwarm de room in een pannetje en voeg daar de prei aan toe. Gaar de prei circa 7 minuten in de room. Snijd de aardappel in dunne plakjes. Voeg de aardappelplakjes toe aan de prei en gaar circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm olie in een pan en bak het kipgehakt rul in circa 5 minuten. Pel en hak de knoflook en voeg samen met de mosterd toe. Bak circa 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in en doe het gehakt erin. Schep hierover het aardappel-preimengsel. Rasp de cheddar en verdeel bestrooi over de room. Dek af met aluminiumfolie en bak circa 30 minuten. Haal de folie eraf en bak nog circa 10 minuten.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie

Reactie

    Anita Visser says:

    Recept is prima maar er staat 2x mosterd toevoegen eerst bij de prei daarna bij het kipgehakt.
    maar er staat bij de ingrediënten 1 eetlepel mosterd.
    Is hier iets vergeten of moet het 2x een halve lepel zijn ???