Koffiestoofperen, gekookt in espresso en met chocoladesaus.

Koken met Sandra: koffiestoofperen

De meeste mensen koken stoofperen in rode wijn, port, glühwein of bessensap. Maar Sandra Ysbrandy doet het eens anders. Zij kookt ze namelijk in sterke koffie, espresso. Samen met een kaneelstokje en ahornsiroop. Zo krijgen de koffiestoofperen een intense smaak en een mooie kleur. Door het kookvocht daarna met chocolade in te koken, krijgt u een heerlijke chocoladesaus.

Ingrediënten, voor 6 personen:

  • 6 stoofperen
  • 250 milliliter espresso
  • 100 milliliter ahornsiroop
  • 1 kaneelstokje
  • 150 gram pure chocolade
  • 100 gram hazelnoten, grof gehakt
2 stoofperen op een bord, met steranijs en een kaneelstokje.
Lees ook: Gaat u zelf stoofperen maken? Maak deze fouten dan niet

Bereiding koffiestoofperen

Schil de peren maar laat het steeltje er nog aan. Rooster de gehakte hazelnoten 10 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden en laat afkoelen.

Stoof de peren in 40 minuten gaar in sterke koffie met ahornsiroop. Keer tussendoor om zodat ze aan alle kanten mooi koffiebruin kleuren. Haal de peren uit het kookvocht. Smelt op een zacht vuur de chocolade door het kookvocht.

Zet op ieder bord een peer en giet de koffiechocoladesaus over de peren. Garneer met hazelnoten. Lekker met een bol vanille ijs.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron: Sandra Ysbrandy, geïnspireerd op een recept uit Earth’s Own Cuisine, The Farm Kitchen. Foto: @asociaalmedia)

Geef een reactie