Banaan pindakaas ijs van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: banaan pindakaas ijs

Gezond ijs is makkelijk zelf te maken. Bevroren bananen, mango of rood diepvriesfruit tovert zo om in een lekker schepijsje. Gebruik voor dit banaan pindakaas ijs overrijpe bananen. Die zijn lekker zoet en hoeven dus niet weggegooid te worden.

Ingrediënten, voor 4 porties

  • 4 rijpe bananen
  • 1 eetlepel 100% pindakaas
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels cacao nibs of gehakte nootjes

Bereiding ijs

Pel de bananen en breek in stukken. Doe ze in een diepvrieszak en leg minstens 5 uur in de vriezer. Maal de bevroren bananen met de pindakaas en het cacaopoeder in een keukenmachine glad.

U kunt het romige zachte ijs nu heerlijk eten. Verdeel over 4 kommen en strooi de cacao nibs of gehakte nootjes erover.

Wilt u er bolletjes van maken? Zet het ijs dan nog 1 uur (of langer) in de vriezer.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Luister het fragment hier terug. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron: Sandra Ysbrandy, foto: Mitchell van Voorbergen)

Geef een reactie