Aziatische koolsalade met limoendressing

Koken met Sandra: Aziatische koolsalade met limoendressing

Salade met alleen een blaadje sla, tomaat en komkommer is geen voedzame salade. Met verschillende koolsoorten kunt u een heerlijke voedzame salade maken, zoals deze Aziatische koolsalade. Bijvoorbeeld voor de lunch. Met een dressing van limoen, gember en sojasaus krijgt de salade een Aziatisch tintje.

Wilt u het als avondmaaltijd eten? Voeg dan een hardgekookt ei toe, gebakken blokjes tofu of tempeh en wat zilvervliesrijst.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 50 gram rozijnen
  • 2 limoenen
  • 4 centimeter gember
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 0,5 spitskool
  • 0,5 rode kool
  • 200 gram bospeen
  • 10 gram koriander (+ extra om te garneren)
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 50 gram cashewnoten

Bereiding koolsalade

Wel de rozijnen in een kom met heet water. Boen de limoenen schoon, rasp de schil boven een ruime kom en pers de vruchten erover uit. Schil de gember. Verwijder het velletje van de knoflook. Rasp de gember en knoflook erboven. Roer de sojasaus en olie erdoor.

Snijd of schaaf de spitskool en rode kool in zo dun mogelijke reepjes. Schil de wortel en rasp grof. Hak de koriander grof. Giet de rozijnen af. Schep de kool, wortel, koriander en rozijnen door de dressing.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de cashewnoten 3 minuten. Voeg de kokos toe en rooster 1 minuut mee.

Schep de koolsalade op een schaal. Strooi de kokos met de cashewnoten erover en garneer met koriander.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie