Kleurige hartige taart van Robèrt van Beckhoven

Het Carnaval staat op punt van losbarsten. En dat betekent dat er de nodige alcohol genuttigd zal worden. En wie drinkt moet volgens Robèrt van Beckhoven een goede bodem hebben. Daarom maakt hij in Tijd voor MAX een kleurige hartige taart met veel eiwitten en ook nog de nodige groente voor de vitamines.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 150 gram bloem
  • 75 gram koude boter in stukken
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 gram water

Voor de vulling:

  • 1 ui, gehalveerd
  • 3 paprika’s in verschillende kleuren en stukken gesneden
  • 5 gram rozemarijn
  • 200 gram gerookte paling in stukken
  • 200 gram mozzarella
  • 3 eieren
  • 200 gram room
  • peper, zout en nootmuskaat naar smaak

Voor de crumble van gerookte vis:

  • 150 gram gezouten boter
  • 150 gram gerookte paling
  • 4 gram peper
  • 4 gram zout
  • 300 gram fijne bloem

Voor de mierikswortelroom:

  • 200 gram room
  • het sap van een 1/2 limoen en een paar zestes
  • 5 gram mierikswortelpasta
  • chilivlokken naar smaak

Bereidingswijze:

Van het deeg:

Doe de bloem, de boter, het zout en water in een mengkom en mix een seconde of 20 op een middelhoge stand. Neem het deeg uit de kom en maak er een platte bal van. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg in de koelkast om wat af te koelen. Doe het deeg vervolgens in een met bakpapier beklede bakvorm.

Van de vulling:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de ui, paprika, en rozemarijn in een beetje olie in een koekenpan. Haal als de paprika en ui zachter zijn geworden het mengsel van het vuur en laat even afkoelen. Meng vervolgens de mozzarella met een spatel doorheen. Meng de eieren, de room en zout, peper en eventueel nootmuskaat met de mixer ongeveer 30 seconden op een matige snelheid.

Van de crumble van gerookte vis:

Mix de boter en paling in een kom op hoge snelheid. Voeg de bloem, peper en zout toe en kneed de crumble ongeveer 1,5 minuut. Leg de crumble op een plaat en laat afkoelen.

Van de mierikswortelroom:

Klop de room half op in iets meer dan 2 minuten. Voeg het sap van de limoen, de zestes, mierikswortelpasta en eventueel de chilivlokken toe.

Afbakken:

Verdeel de vulling over de bodem en schenk het eimengsel erover. Bak 30 minuten op 180 graden. Haal de taart uit de oven. Doe de crumble van gerookte vis erover en bak de quiche nog een 10 tot 15 minuten.

De quiche is heerlijk met de mierikswortelroom.

(Bron: Robèrt van Beckhoven / de foto is ter illustratie)

Geef een reactie