Duur 00:29
Gepubliceerd op 22 januari 2016

Quiche van Robèrt

Een quiche is een hartige open taart, die met allerlei verschillende soorten vulling gemaakt kan worden. De basisvulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. In Tijd voor MAX maakt Robèrt van Beckhoven op vrijdag 22 januari 2016 een klassieke quiche.

Ingrediënten:
Bodem

  • 120 gram gezeefde bloem
  • 60 gram koude boter (in kleine blokjes)
  • 1 losgeklopt ei
  • 30 gram koud water
  • 1 mespunt zeezout
  • een beetje paneermeel voor in de quiche vorm

U kunt ook bladerdeeg gebruiken voor het deeg. Bak de hele bodem dan eerst ‘blind’ af. Als u de vulling er al oplegt, wordt het deeg heel zompig.

Appareil

  • 3 eidooiers
  • 50 gram ongeslagen room
  • zetmeel (maïzena of bloem)
  • peper en zout naar smaak

Vulling

  • 50 gram fijngesneden uitjes
  • 50 gram fijngesneden champignons
  • 50 gram fijngesneden prei
  • 50 gram fijn gesneden paprika
  • 50 gram ham, salami of spekjes
  • 100 gram (belegen) geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voor het deeg: Voeg het zeezout toe aan de bloem. Roer door elkaar en voeg de boter toe. Kneed dit door elkaar tot het als het ware kruimelig geworden is. Voeg het koude water en ei toe, kneed het geheel tot je een soepel deeg hebt. Dit kan met de hand, maar als de keukenmachine gebruikt wordt, dan op de laagste stand (het deeg mag niet ontwikkelen, dus niet te snel laten draaien). Wikkel het deeg in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast.

Rol uit op een met bloem bestoven aanrecht. Vet een quichevorm in met boter of olie en bestrooi heel dun met paneermeel. Leg het deeg voorzichtig in de quichevorm en druk het goed tegen de randen aan. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodem eventueel blind. Dit is heel belangrijk om het gaar te krijgen.

Meng alle ingrediënten voor de appareil door elkaar en zet het even apart.

Meng alle ingrediënten voor de vulling samen goed door elkaar.

Meng de appareil samen met de vulling voor de quiche. Schep de vulling in de vormpjes en druk het geheel goed aan.

Bak het geheel op 200 graden voor ongeveer 18 minuten. De quiche is gaar als de appareil niet meer vloeibaar is.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer