Boerenkool of prei quiche van Robèrt van Beckhoven

Houdt u van quiche én van boerenkool, dan is dit recept van Robèrt van Beckhoven echt wat voor u, want daarin worden beide gecombineerd. Als variant kunt u de boerenkool buiten het seizoen weglaten en er prei voor in de plaats gebruiken.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 ml water
  • 5 gram zout
  • 1 ei

Voor de apperij:

  • 100 gram ei
  • 100 gram room

Voor de vulling:

  • 200 gram boerenkool of prei
  • 200 gram apperij (zie ingrediënten hierboven)
  • Peper en zout naar smaak
  • Eventueel wat maïzena

Voor de garnering:

  • Eventueel wat stukjes rookworst en geraspte kaas.

Bereidingswijze:

Apperij maken, door 100 gram ei en 100 gram room te mengen. Kneed het deeg en bedek de bodem van een vorm met het deeg. Het deeg blind bakken. Daarna de vulling erin doen en afwerken met stukjes rookworst en eventueel met geraspte kaas. Dan nog 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.

(Bron: Robèrt van Beckhoven / de foto is ter illustratie)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Martinerenee says:

    Beste redactie
    Wat betekent apperij. Ik kan het nergens vinden
    Hartelijke groet, Martine

    1. Trudib says:

      ik heb gezocht en het blijkt een algemene term voor:
      Samenstelling van verschillende ingrediënten.
      groetjes, Trudi