Kipburger

Kipburger met avocado van Janny

Kippenvlees is mager en omdat de burger gegrild wordt, geeft het eten van (zelfgemaakte) mayonaise  hierbij, misschien iets minder schuldgevoel. Let er bij het grillen van de kipburgers op dat ze wel goed gaar zijn. De burger is heerlijk op of gewikkeld in sla. Is eens wat anders dan op een broodje.

Ingrediënten:

  • 500 gram kipgehakt
  •  sjalot
  • 1 lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • enkele druppels tabasco
  • zout, peper
  • rucola
  • 1 avocado
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Doe het gehakt in een kom. Hak de sjalot zo fijn mogelijk en snijd het lente-uitje in ringetjes. Pel de knoflook en pers het teentje boven de kom uit. Meng met het ei en de peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en tabasco.

Vorm van dit mengsel 4 afgeplatte ballen. Gril de kip-burgers op een grillplaat of in een grillpan  mooi bruin en gaar. Verdeel de avocado in plakken.

Leg de avocado’s op de borden, verdeel hierover wat rucolablaadjes en avocadoplakjes. Bestrooi met de sesamzaadjes.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie