Keshi yena

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 150 gram blanke rozijnen
  • 4 blikken tonijn, uitgelekt
  • 1/2 rode paprika, fijngesneden
  • 1 rode uit gesnipperd
  • 3 eetlepels wortels uit pot
  • 3 eetlepels doperwten uit pot
  • 2 eetlepels olijven, gehalveerd
  • 2 tenen knoflook of 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • Een klein belegen Gouds boerenkaasje (maximaal 500 gram)

Bereiding:

Laat de rozijnen 30 minuten wellen in koud water.

Meng de tonijn, paprika, ui, wortels, erwten, olijven, rozijnen en knoflook. Voeg de peper en het zout toe.

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Verwijder de waslaag van de Goudse kaas. Snijd de bovenkant eraf, als een dekseltje. Hol de rest van de kaas zo diep mogelijk uit met een ijsschep (bewaar de uitgeschepte kaas voor iets anders).

Laat de uitgeholde kaas 1 uur in koud water weken. Daardoor gratineert hij niet, maar smelt hij in de oven tot een zacht, romig geheel.

Vul de kaas dan met het tonijnmengsel en doe de kaas weer dicht met het ‘dekseltje’.

Zet hem in een kleine ovenschaal 45 minuten in de oven, tot hij goed gesmolten is.

Giet voor het serveren het vet uit de ovenschaal.

(Bron: De grenzeloze smaken van Nederland. Hierin staat ook een variant op dit recept)

Geef een reactie