kerstdessert

Kerstdessert: gestoofde peertjes met chocolademousse van Robèrt

Weet u nog niet wat u tijdens het kerstdiner als dessert op tafel moet zetten? Probeer dan het kerstdessert van Robèrt eens!

Ingrediënten (6 personen):

  • 6 stoofperen
  • 2 x 300 milliliter slagroom
  • 400 gram chocolade (liefst puur), in kleine stukjes
  • 2 eetlepels suiker
  • aardappelzetmeel

Bereiding:

Schil de peren en stoof ze zoals u gewend bent, maar laat de steeltjes er in elk geval aan. Bewaar het vocht en laat de peren afkoelen. Verwarm eventueel het vocht opnieuw en voeg zetmeel toe. Breng het vocht net aan de kook en zorg dat het bindt, tot het zo dik is dat u de peren ermee kunt glaceren. Laat de glaçage even afkoelen en haal er dan direct de peertjes één voor één doorheen. Zet ze apart.

Maak ondertussen de chocoladesaus. Breng 300 ml slagroom aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de chocolade toe. Roer goed door en haal de pan van het vuur. De helft hiervan gebruikt u op de borden als saus onder de peertjes. Zet de andere helft apart.

Snijd de peren dwars doormidden (dus niet zoals u gewend bent van boven naar beneden). Leg de onderste helft op de chocoladesaus. De bovenste helft bewaart u nog even.

Klop de overige 300 milliliter slagroom stijf met de suiker. Spatel de chocoladesaus die u apart hebt gezet door de slagroom. Spuit rozetten op de onderste helften van de peertjes en zet de bovenste helft erop. Serveer direct.

Voor een eventuele finishing touch: bevestig naast het steeltje van het peertje een blaadje munt. Dan lijkt het net het blaadje van de peer, en het is nog lekker ook!

Eet smakelijk!

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie