Japanse miso ramen Antione Hermans

Antione heeft net een reis door Japan gemaakt, het land van de rijzende zon. Daar heeft hij veel inspiratie opgedaan die in zijn keuken goed van pas komt. Een van de gerechten die hij daar heeft gegeten is Japanse miso ramen.

Ingrediënten:

  • 750 milliliter kippenbouillon
  • 750 milliliter bonitobouillon
  • 3 eetlepels rode misopasta
  • 0,5 rode peper, fijngesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 2 centimeter gember, geschild en fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 300 gram buikspek, in grove stukken, gesmoord in mirin en soja
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 4 eieren, zachtgekookt
  • 2 lente-uitjes, fijngesnede
  • 100 gram zwarte zwam, geweld
  • 180 gram verse ramen
  • 100 gram bamboescheuten, gekookt in reepjes
  • 2 eetlepel sesamolie

Bereidingswijze:

Verhit 1 eetlepel sesamolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot, knoflook en de gember. Voeg de rode peper en misopasta toe en roer het goed door. Laat dit op laag vuur 2 minuten smoren. Voeg de bouillons, mirin en sojasaus toe. Roer het geheel tot de miso is opgelost. Breng het aan de kook.

Kook de ramen af en verdeel ze over 4 borden. Leg hierop het buikspek en dresseer dit af met de zwammen en bamboe. Halveer de eitjes en leg deze ook op het bord. Giet over het geheel de bouillon en verdeel de lente-uitjes en sesamzaadjes over de borden.

(Bron: Antoine Hermans)

Geef een reactie