Into the fifties met Sandra Ysbrandy

Sandra Ysbrandy is dol op de stijl van de jaren 50. Dat is altijd goed te zien aan haar kleding. Om de jaren 50 nog wat kracht bij te zetten, heeft ze een aantal gerechtjes bedacht die helemaal passen in die tijd. De recepten zijn voor 4 personen.

Ingrediënten framboos-ananas milkshake:

  • 1 verse ananas, in blokjes gesneden
  • 300 gram diepgevroren frambozen
  • 3 bolletjes vanille ijs
  • scheut volle melk

Bereidingswijze:

Pureer eerst de frambozen in de blender met een bolletje vanille ijs. Giet een laagje frambozenpuree onderin elk glas.

Pureer nu de ananas met de rest van het ijs en eventueel een scheutje melk. Giet de ananaspuree bovenop de frambozenpuree. Garneer met een stukje ananas en een rietje.

Ingrediënten American pancakes:

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gesmolten boter + extra om in te bakken
  • 400 milliliter karnemelk
  • 260 gram bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 zakjes bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eetlepels suiker
  • blauwe bessen
  • Maple syrup

Bereidingswijze:

Schenk de karnemelk in een kom. Voeg bloem, bakpoeder, zout en suiker toe en meng goed. Roer de eieren, gesmolten boter en vanille extract door het beslag. Verhit 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Schep drie keer een lepel beslag in de pan voor drie kleine pancakes.

Maak een mooie stapel van de pancakes op een bord. Garneer met blauwe bessen en overgiet met lekker veel maple syrup. Deze pancakes zijn ook heerlijk met krokant gebakken ontbijtspek, banaan etc.

Ingrediënten popcorn:

  • 1 zakje pofmais
  • Zonnebloem olie of arachide olie
  • Smaakmakers naar keuze (zout, suiker, paprikapoeder etc.)

Bereidingswijze:

Verwarm een koekenpan. Giet een laagje olie in de pan en voeg de mais toe. Zet direct een deksel op de pan en laat de mais poffen. Laat het deksel op de pan totdat je vrijwel geen poffende geluiden meer hoort. Doe de popcorn in een kom. Voeg eventueel wat boter toe en je favoriete smaak.

Denk aan (gerookt) paprikapoeder, kaneel en poedersuiker, pindakaas, Italiaanse kruiden en parmezaanse kaas.

Geef een reactie