Ierse runderstoof van Gertjan Kiers

Het liefst gaat Gertjan Kiers een paar keer per jaar naar Ierland toe. En als hij gaat dan staat er altijd wel een stoofpot met Guinness op het menu. Het is het favoriete bier van zijn veel te vroeg gestorven maatje Marco. Dit recept van Ierse runderstoof is een ode aan Marco en de onvergetelijke momenten die we samen hebben gedeeld.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 700 gram riblappen
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • 80 gram boter
  • 2 uien, grofgesneden
  • 5 deciliter kalfsjus
  • 5 deciliter Guinness
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 1 prei, in ringen
  • 1 wortel, in blokjes van 1 cm
  • zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze:

Snijd de riblappen in blokjes van 2½ bij 2½ centimeter. Bestrooi het vlees met zwarte peper en het paprikapoeder en meng goed. Bestuif met de bloem en meng alles door elkaar.

Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze circa 1 minuut mee.

Blus af met de kalfsjus en de Guinness, voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat circa 1 uur zachtjes stoven.

Voeg de prei en de wortel toe en laat nog ongeveer 1½ uur stoven.

Breng de stoof op smaak met zwarte peper en zeezout.

(Bron: Gertjan Kiers)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Linda de Kroon says:

    Mag ik vragen wat Guinness.en waar kun je het kopen.??

    1. MAX Vandaag says:

      Dit kunt u kopen bij de meeste slijterijen en bij sommige supermarkten.