Hoogvliet roept biefstuk en tartaar terug wegens de E. coli-bacterie

Supermarkt Hoogvliet roept klanten op de eigen Duitse biefstuf en rundertartaar niet te consumeren. Het bedrijf heeft namelijk de ziekteverwekkende bacterie E. coli aangetroffen in enkele verpakkingen.

Gezondheidsrisico door E. coli

De E. coli-bacterie, ook bekend als de poepbacterie, kan een gezondheidsrisico vormen wanneer het vlees niet door en door gaar is. Vooral ouderen, jonge kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een lage weerstand zijn hiervoor gevoelig. Besmetting kan leiden tot klachten als diarree, misselijkheid en braken en in het ergste geval tot vermindering van de nierfunctie en bloedafbraak.

Duitse biefstuk en rundertartaar

Het gaat uitsluitend om de eigen Duitse biefstuk en rundertartaar met de houdbaarheidsdatum 20-06-2017. Hoogvliet heeft uit voorzorg alle verpakkingen uit de schappen verwijderd. Klanten wordt dringend geadviseerd het vlees niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Zij krijgen dan het aankoopbedrag vergoed.

Voor vragen kunt u terecht bij de klantenservice van Hoogvliet, te bereiken via het telefoonnummer 0712-418200 of via het online contactformulier.

(Bron: ANP, Hoogvliet, Voedingscentrum)

Geef een reactie