sojakip

Honing sojakip van Janny van der Heijden

Neem voor dit recept bij voorkeur kippendijfilet, dat blijft iets sappiger. Maar gewone kipfilet mag natuurlijk ook. Rooster de sesamzaadjes voor gebruik in een droge koekenpan. Dat geeft ze meer aroma. Wees spaarzaam met sesamolie, de smaak hiervan kan dominant zijn.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 700 gram kippendijfilet
  • enkele eetlepels Japanse sojasaus
  • chilipeper
  • gemberpoeder
  • maizena
  • olie om te bakken
  • 100 milliliter water
  • 3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn of milde azijn
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • chilivlokken
  • sesamolie
  • aardappelmeel
  • 1 lente-uitje
  • 1-2 eetlepels sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Snijd de kip in blokjes en marineer ze in een mengsel van sojasaus, chilipoeder en gemberpoeder. Laat de blokjes kip uitlekken en dep met keukenpapier af. Wentel de blokjes door maïzena. Bak de blokjes rondom in olie aan en laat ze gaar worden.

Breng intussen water, honing, sojasaus, azijn en gemberwortel en chilivlokken aan de kook, draai de warmtebron laag en laat zachtjes koken. Voeg wat sesamolie toe en bind de saus licht. Schenk de saus over de kipblokjes. Rooster de sesamzaadjes en snijd het lente-uitje in schuine stukjes. Bestrooi de kipblokjes hiermee.

Lekker met rijst en beetgaar gekookte sperziebonen, die kort omgeschud worden met een klontje boter en bestrooid met grof gehakte geroosterde pinda’s.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reacties (4)

    Wilmabr49 says:

    Hallo allemaal, Ik kijk vaak naar jullie kook items of via de website van Max vandaag. Veel heb ik ook al thuis gemaakt. Maar wat ik erg jammer vind is dat de filmpjes vd recepten verdwijnen. Waarom is dit??? En klopt het dat het bakken met Hans op vrijdag weer is verdwenen?? Alvast bedankt voor jullie reactie.

      MAX Vandaag says:

      Beste Wilmabr49, bedankt voor uw reactie. Wij hebben het nagekeken, maar zo te zien zijn alle recepten van Kook mee met MAX nog voorzien van bijbehorend filmpje. Bij de recepten van Tijd voor MAX worden alleen bij uitzondering filmpjes geplaatst, dus daar staan inderdaad meestal geen filmpjes bij. Bak mee met MAX met Hans is afgelopen vrijdag wel nog geweest (https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/eten-drinken/gevulde-koeken/) en staat ook voor aankomende vrijdag gepland.

    FransH says:

    Wil dit gaan maken maar vraag me af waar de aardappelmeel voor is als al maizena staat vermeld voor binden.
    Hoeveel chilipoeder, gemberpoeder en chilivlokken toe te voegen.
    Ben geen kok en probeer af en toe iets te maken vandaar dat ik wat meer info nodig heb.

    Theemuts8 says:

    Hoi,

    Ik zou dit recept graag een keer proberen maar ik vind het maar beknopt beschreven. Er staat niet heel goed in waarmee je de saus moet binden bijv. Ook staat er bij de ingrediënten aardappelzetmeel maar deze kan ik in het recept niet terugvinden. Jammer want als ik dit zou maken dan wil ik het wel goed op tafel kunnen zetten.

    Mvg,

    Theemuts