Honing sojakip van Janny van der Heijden

Neem voor dit recept bij voorkeur kippendijfilet, dat blijft iets sappiger. Maar gewone kipfilet mag natuurlijk ook. Rooster de sesamzaadjes voor gebruik in een droge koekenpan. Dat geeft ze meer aroma. Wees spaarzaam met sesamolie, de smaak hiervan kan dominant zijn.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 700 gram kippendijfilet
  • enkele eetlepels Japanse sojasaus
  • chilipeper
  • gemberpoeder
  • maizena
  • olie om te bakken
  • 100 milliliter water
  • 3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn of milde azijn
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • chilivlokken
  • sesamolie
  • aardappelmeel
  • 1 lente-uitje
  • 1-2 eetlepels sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Snijd de kip in blokjes en marineer ze in een mengsel van sojasaus, chilipoeder en gemberpoeder. Laat de blokjes kip uitlekken en dep met keukenpapier af. Wentel de blokjes door maïzena. Bak de blokjes rondom in olie aan en laat ze gaar worden.

Breng intussen water, honing, sojasaus, azijn en gemberwortel en chilivlokken aan de kook, draai de warmtebron laag en laat zachtjes koken. Voeg wat sesamolie toe en bind de saus licht. Schenk de saus over de kipblokjes. Rooster de sesamzaadjes en snijd het lente-uitje in schuine stukjes. Bestrooi de kipblokjes hiermee.

Lekker met rijst en beetgaar gekookte sperziebonen, die kort omgeschud worden met een klontje boter en bestrooid met grof gehakte geroosterde pinda’s.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Wilmabr49 says:

    Hallo allemaal, Ik kijk vaak naar jullie kook items of via de website van Max vandaag. Veel heb ik ook al thuis gemaakt. Maar wat ik erg jammer vind is dat de filmpjes vd recepten verdwijnen. Waarom is dit??? En klopt het dat het bakken met Hans op vrijdag weer is verdwenen?? Alvast bedankt voor jullie reactie.

    1. MAX Vandaag says:

      Beste Wilmabr49, bedankt voor uw reactie. Wij hebben het nagekeken, maar zo te zien zijn alle recepten van Kook mee met MAX nog voorzien van bijbehorend filmpje. Bij de recepten van Tijd voor MAX worden alleen bij uitzondering filmpjes geplaatst, dus daar staan inderdaad meestal geen filmpjes bij. Bak mee met MAX met Hans is afgelopen vrijdag wel nog geweest (https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/eten-drinken/gevulde-koeken/) en staat ook voor aankomende vrijdag gepland.