Hollandse groentesoep

Ingrediënten (2 liter voor ca. 6 personen):

  • 2 liter water
  • 350 gram half om half gehakt
  • 4 groentenbouillonblokjes
  • 2 preien
  • 1 winterwortel
  • 1/4 bloemkool
  • 1 paprika
  • 2 lente-uitjes
  • krul vermicelli (middel)
  • selderij
  • gehaktkruiden

Bereiding:

Snijd de prei, wortel, bloemkool, paprika en lente-ui in stukken. Niet te klein.

Meng de gehaktkruiden (verhouding gehakt en kruiden staan doorgaans op de verpakking van de kruiden vermeld) met de gehaktkruiden en draai er balletjes van.

Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de bouillon even doorkoken.

Voeg alle gesneden groenten, de gehaktballetjes en vermicelli toe en laat ongeveer 15 minuten meekoken.

(Bron: Vrouwen van Nu)

Geef een antwoord