Heerenveen

Het beste terras van Nederland vindt u in Heerenveen

De Terras Top 100-vakjury is weer het hele land door geweest om de 100 beste terrassen van Nederland in kaart te brengen. Voor de 11e keer is er een winnaar uit de bus gekomen. En daarvoor moet u dit jaar naar het Friese Heerenveen.

De Terras Top 100 wordt dit jaar voor de 11e keer gepubliceerd. Alle terrassen moeten vrij toegankelijk zijn, tenminste 30 zitplaatsen bieden, bediening aan tafel hebben en in het hoogseizoen minimaal 5 dagen per week open zijn. Dit jaar hebben er 400 terrassen meegedaan, waarvan er uiteindelijk 100 zijn overgebleven.

Plaatje van een terras

’t Gerecht is geen nieuwkomer in de Top 100. In 2016 komt het terras van niets binnen op nummer 8. Vorig jaar keldert het naar een 56ste plek. “We hadden onze zaken toen niet goed op orde”, zegt de eigenaar tegen Radio 538. Het roer gaat om, en met resultaat. Volgens de jury is het een plaatje van een terras, staat een gerecht binnen 12 minuten op tafel en het woord ‘nee’ lijkt op dit terras niet te bestaan. ‘Alles is in goede staat en ziet er netjes uit. Zowel van binnen als van buiten is dit een heel mooi, goed onderhouden bedrijf. Het terras is kleurrijk en professioneel. Echt top!’

De tweede plek wordt ingenomen door Kasteel TerWorm in Heerlen en de derde plek door Diverso in Nederweert. De lijst is samengesteld aan de hand van het oordeel van mysteryguests, een vakjury en een hoofdjury. De winnaar is bekend gemaakt op het terras van de winnaar van 2017, Brasserie Staverden in het Gelderse Staverden.

Top 10 van 2018:

  1. ’t Gerecht in Heerenveen, Friesland
  2. Kasteel TerWorm in Heerlen, Limburg
  3. Diverso in Nederweert, Limburg
  4. Luna in Stein, Limburg
  5. Down Under in Nieuwegein, Utrecht
  6. Pelle’s in Deurningen, Overijssel
  7. Huis ten Bosch in Chaam, Noord-Brabant
  8. De VOC in Udenhout, Noord-Brabant
  9. Fellini in Enschede, Overijssel
  10. Thuis in Dinteloord, Noord-Brabant

(Bron: Horeca Misset, Nu.nl, Radio 538)

Geef een reactie