MAX Skûtsje Journaal met Bert Haandrikman.

Bert Haandrikman naar Friesland voor nieuwe reeks MAX Skûtsje Journaal

MAX doet in 2023 opnieuw verslag van het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen. Vanaf 5 augustus zijn op de Friese meren de bekende bruine zeilen boven de klassieke platbodems weer te zien. Bert Haandrikman doet dagelijks verslag van de gebeurtenissen en spreekt met bekende en minder bekende Nederlanders. MAX Skûtsje Journaal is van zaterdag 5 tot en met vrijdag 18 augustus om 17.25 uur live te zien bij MAX op NPO 1.

Uitgebreide samenvattingen

14 schippers strijden tijdens het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen om het zilveren skûtsje dat op vrijdag 18 augustus aan de finish bij Sneek wordt uitgereikt. In het MAX Skûtsje Journaal doet MAX verslag met uitgebreide samenvattingen van de 11 wedstrijden en sfeerimpressies van de startlocaties.

Analyses en achtergrondreportages

Presentator Bert Haandrikman gaat langs op de locaties waar de wedstrijden plaatsvinden en presenteert daar dagelijks live het journaal. Op de wal ontvangt hij deskundigen en BN’ers die een passie hebben voor het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen, Friesland, zeilen en/of het water. Zo analyseert Eelke Dykstra (Omrop Fryslân) dagelijks de wedstrijden en komen onder anderen Douwe Bob, advocaten-echtpaar Geert-Jan & Carry Knoops en Sippy Tigchelaar langs. Tot slot worden er diverse achtergrondreportages gemaakt, waardoor we nóg meer te weten komen over de (nieuwe) schippers, geschiedenis én toekomst van de prachtige historische skûtsjes.

MAX Skûtsje Journaal, van zaterdag 5 tot en met vrijdag 18 augustus 2023 (m.u.v. zondagen), rond 17.25 uur bij MAX op NPO 1. 

Geef een reactie