Help mee ZOET de film te realiseren

In de documentaire ZOET onderzoeken kinderen op speelse wijze welke rol suiker in hun leven speelt. De documentaire is een initiatief van Vivian Reijs en Sanne Vogel en is speciaal voor kinderen en hun ouders.

22 kilo per jaar

Suiker is verslavend. Het kan u humeurig, hyperactief, ongeconcentreerd of zelfs angstig maken. En het kan diabetes, verschillende hart- en vaatziekte, vitamine tekort, een slecht gebit en nog veel meer chronische klachten veroorzaken. Toch krijgt het gemiddelde kind minimaal 24 suikerklontjes per dag binnen. Dat is 22 kilo per jaar. Mede omdat suiker vaak in producten zit waarvan we het totaal niet verwachten, zoals bijvoorbeeld soepen, sapjes, ontbijtgranen, brood en beleg, hebben ouders het vaak niet eens in de gaten.

Wat doet suiker?

De documentaire ZOET vertelt op speelse wijze wat suiker precies met kinderen doet, nu en op de langere termijn. De gevaren en waarin het verstopt zit en hoe het ook gezonder kan. Een team van kinderen gaat zelf op onderzoek en leggen in hun eigen taal uit wat ze ontdekken. Het moet een frisse sprankelende film worden, die niet belerend is, maar vooral leuk en leerzaam met een eigen stijl een mooie vormgeving. De documentaire schudt kinderen en hun ouders op een vrolijke manier wakker. Niet door te shockeren, maar juist door te inspireren en door te onderzoeken wat suiker doet. Daarnaast door te laten zien dat gezond eten ook leuk én lekker is.

Meehelpen?

Uw bijdrage voor de financiering van ZOET is welkom en nodig. De makers zullen uw bijdrage gebruiken om de film te maken. Daarnaast ze een onlineplatform te kunnen creëren, waar kinderen kunnen vloggen, informatie vinden, tips en tricks en oplossingen krijgen. Dit alles met als thema zoet/suiker. Wilt u ook een bijdrage leveren? Dat kan via de Crowdfundingspagina van de documentaire ZOET. 

Geef een antwoord

Reacties (2)

  RABE says:

  Fruit bevat ook suiker en zuur, wat zorgt voor tandbederf.
  Is dit ook op te lossen??

   Dreumes says:

   In fruit zitten natuurlijke suikers en zuur in, ik eet iedere dag een kiwi een sinaasappel en wat er in de aanbieding is, na mijn werk neem ik een snee roggebrood met plakjes peer mee, heb ook vaak bananenplakjes gedaan, heeeeerlijk en…..het is goed voor je