Heel Nederland kookt en bakt in coronatijd

Heel Nederland kookt en bakt in coronatijd

Thuis zijn, thuis werken, binnen blijven, in coronatijd gebeurt het thuis. Naast werken, het lesgeven, tv-kijken, puzzelen, schoonmaken, lezen en het aanpakken van klusjes, lijken steeds meer mensen tijd door te brengen in de keuken. Sterker nog, heel Nederland is aan het koken en bakken geslagen.

Klussen zijn klaar

Nu na ruim 2 weken thuis zijn, het huis schoon is, de klusjes gedaan zijn en de puzzels gelegd, is het tijd voor iets anders om de tijd te stillen. De keuken in. De populariteit van koken en bakken neemt toe, want nu is er alle tijd om dat ene gerecht dat veel tijd kost te maken. Of die taart te bakken die best wat voorbereidingstijd kost. En koken en bakken is leuk voor jong en oud.

(Leren) koken

Op internet zijn er talloze instructievideo’s te vinden die precies uitleggen hoe u bepaalde gerechten kunt maken. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om te (leren) koken. En het koken brengt ook nog andere voordelen met zich mee, u leert uw keuken weer eens goed kennen en apparaten te gebruiken die u normaal gesproken in alle drukte vergeet.

Bakken maar!

Niet alleen koken neemt een vlucht, ook alle bakfanaten zijn weer aan de slag gegaan. Het is niet alleen leuk om te doen, u kunt er ook een ander een plezier mee doen. Want gaat u aan de bak? Bak dan ook iets voor de (oudere) buurman of buurvrouw van verderop. Zo hoeft u de baksels niet allemaal alleen op te eten en doet u iemand anders er ook een plezier mee. Geef uw baksel af bij de buren en u zorgt direct voor een contactmoment. Natuurlijk wel op gepaste afstand.

Kook-recepten

Ook zin om aan de slag te gaan? Op MAX Vandaag staan verschillende recepten. De één makkelijker dan de andere, maar misschien staat er iets voor u tussen. En wat dacht u van de recepten van Kook mee met MAX, compleet met video. U kunt direct aan de slag.

Bak-recepten

En wie zin heeft om te bakken kan natuurlijk het hart ophalen op de website van Heel Holland Bakt. Ga eens aan de slag met de recepten van Anouk, Anna en Jeanette. Of de sloffenbodem van Robèrt van Beckhoven of het Chocomoment van Esther. Op de site staan ook artikelen en filmpjes met uitleg. Of raadpleeg de app of kijk eens op het YouTube kanaal van Heel Holland Bakt. Daar is nog veel meer te vinden!

Veel kook- en bakplezier!

(Bron: Heel Holland Bakt/MAX Vandaag)

Geef een antwoord