Groene Curry van Mandy

Ingrediënten:

Voor de groene currypasta:

  • 2 groene en 1 rode peper
  • 5 teentjes knoflook
  • ½  bosje koriander
  • sap van 1 limoen
  • stukje gember
  • 1 sjalotje
  • snuf zout
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 theelepel honing
  • 3 theelepel (Engelse) kerrie
  • ½ theelepeldjintan
  • 2 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel badjak sambal

Overige ingrediënten:

  • 1 kilo kip, drumsticks en dijtjes
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 1 groene paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 6 verse tomaten ontveld *
  • 1 blik ontvelde tomaten (+ 1 blik water)
  • 1 blik bruine bonen 800 gram
  • ½ bosje koriander
  • 1 lente ui
  • 6 hardgekookte eieren

Bereiding:

De verse currypasta maakt u door alle ingrediënten met een vijzel of staafmixer fijn te maken. Eventueel kunt u de pitjes van de pepers verwijderen.

Wrijf de kip in met peper en zout en bak rondom gedurende 8 minuten in de olijfolie. Snijd intussen de uien in parten.

Ontdoe de bleekselderij van de stugge draden, snijd in maantjes en voeg met de in blokjes gesneden wortel en paprika toe en bak een paar minuten mee.

Roer nu de currypasta erdoor en bak het op middelhoog vuur onder af en toe roeren.

Voeg de afgespoelde en uitgelekte bonen toe met de verse tomaten en die uit blik, vul het blikje met water en voeg dat toe, zet het vuur nu hoog, zodat de bonen stuk koken.

Voeg de hardgekookte eieren toe en laat het geheel op het laagste pitje bijna 3 uur met de deksel op de pan pruttelen.

(Bron: Mandy Evers)

Geef een reactie