Glühwein in 2 mokken.

Glühwein van Jan Smink

Glühwein past perfect bij de koudere tijd van het jaar. Warme wijn, kruidige geuren en smaken. Het wordt veel gedronken op kerstmarkten, maar ook thuis kunt u het eenvoudig zelf maken. U moet er alleen wel wat geduld voor hebben. Om de smaken goed in te laten trekken, is er een hele dag voor nodig. Begin dus op tijd met maken…

Ingrediënten

  • 1 liter rode wijn
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 3 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • 3 kruidnagels
  • 5 zaadjes kardemon
  • 100 gram suiker

Bereiding glühwein

Schenk de rode wijn in de pan. Voeg de specerijen en de suiker toe. Halveer de sinaasappels en de citroen en voeg toe aan de wijn. Kook de massa en zet de pan weg.

Laat 24 uur rustig trekken op kamertemperatuur. Haal de massa door een zeef heen. Serveer de glühwein warm.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.  

(Bron: Jan Smink, foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    tanjatjuh says:

    Hoe lang moet de massa koken?