Gevulde varkenshaas van Remco Donker

Ingrediënten:

  • 6 varkenshaas van circa 160 gram per stuk
  • verse tijm circa 4 takjes
  • 150 gram Bauernschincken (gerookte ham)
  • 100 gram cranberry’s ( gekookt in weinig water met suiker en zwarte peper )
  • 120 gram brie ( in 6 dunne plakken gesneden )
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 50 gram roomboter
  • 4 sjalotten
  • peper
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 4 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • bouillonpoeder
  • 4 bosuitjes
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • scheutje melk of kookroom

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het vlees over de lengte open en vouw indien nodig het dunne deel van de varkenshaas naar binnen zodat het vlees overal even dik is.

Rits van de helft van de takjes tijm de blaadjes. Bestrooi het vlees rondom met tijm en peper, verdeel de cranberry’s over het vlees en bedek deze met een plak brie. Rol de varkenshaas in de ham, zorg ervoor dat de varkenshaas rondom mooi bedekt is met ham.

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom 4 minuutjes aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in de ovenschaal.

Bak de sjalotten, paddenstoelen en de rest van de tijm ongeveer 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Schep dit mengsel bij het vlees in de ovenschotel en verwarm dit alles 15 minuten in de oven.

Neem de schaal na 15 minuten uit de oven en dek het vlees af met aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het serveert. Snijd het vlees in plakjes en serveer het met de paddenstoelen.

Schil de aardappels en pel de knoflook. Kook de aardappels met de teentjes knoflook in ongeveer 20 min gaar en giet af. Pureer de aardappels met de knoflook met een stamper fijn.

Voeg een scheutje melk of room, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Snijd de bosui in dunne ringetjes en schep door de puree. Rasp als laatste de kaas bij de puree.

(Bron: Remco Donker)

Geef een reactie