miniburgers

Gevulde miniburgers van Mounir Toub

Niets zo lekker als een zelf gemaakte hamburger. Mounir maakt miniburgers en ‘verstopt’ een aantal heerlijke ingrediënten in de burger die voor een verrassing gaan zorgen als u de burger eet.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2  rode uien
  • 1  sjalot
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 100 gram oesterzwammen
  • 4 mini bolletjes (bij voorkeur brioche bolletjes)
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 ei
  • 200 gram rundergehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 hazelnoten
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 krop little gem
  • 2 mini komkommers
  • 2 pomodori tomaten
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels aceto balsamico azijn
  • 4 stukjes blauwschimmel kaas
  • olie om in te bakken
  • naar smaak truffel-mayonaise

Bereidingswijze:

Voorbereiding:

Gekaramelliseerde oesterzwammen en uien:

Pel en halveer de rode uien en snijd in gelijkmatige dunne, halve ringen. Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes.

Mini broodjes:

Bak de mini bolletjes in een voorverwarmde oven op 180°C.

Gepofte paprika:

Snijd de rode paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Smeer de paprika in met een beetje olijfolie en pof 14 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Pel de gepofte paprika’s en laat op een keukenpapier uitlekken/drogen.

Gehakt:

Pel en snipper de sjalot in hele kleine blokjes. Pel en hak de teentjes knoflook fijn.

Meng het gehakt met de ras el hanout, de gesnipperde sjalot, knoflook, mosterd, 1 ei en breng op smaak met zout en peper. Als het gehakt goed met de ingrediënten is vermengd en op smaak is (klein beetje bakken en proeven) halveren en 4 gehaktballen van draaien.

De ‘gehaktballen’ platdrukken en per bal de roomkaas, 1 hazelnoot en de zongedroogde tomaat in het midden leggen en in het gehakt verpakken. Druk de bal plat zodat het een hamburger vorm krijgt, maar zorg er wel voor dat de vulling niet zichtbaar is

Garnituur:

 

Was de blaadjes little gem. Snijd de augurk, komkommer en tomaat in gelijkmatige plakken.

Bereiding:

Verwarm een klein beetje olijfolie in een bakpan en bak de uiringen samen met de gescheurde oesterzwammen op laag vuur tot uien glazig zijn. Breng op smaak met zout en peper. Blus de uien en oesterzwammen af met een beetje honing en de aceto balsamico en breng aan de kook.

Bak de hamburgers het liefst op een barbecue (en anders in een pan met minimaal olie) op hoog vuur goudbruin. Plaats de hamburgersdan ongeveer 4 minuten onder de grill in de oven met een stuk blauwschimmelkaas op de hamburgers.

De plak blauwschimmelkaas op de burger moet gesmolten zijn en de warmte moet tot de kern doorgedrongen zijn zodat de roomkaas ook warm is.

Opbouw van de  burgers:

  • Halveer de mini bollen en besmeer beide kanten royaal met truffel-mayonaise
  • Beleg het onderste gedeelte van de mini bol met little gem, plakje augurk, plakje tomaat, plakje komkommer
  • Daarop de mini burger met gesmolten blauwschimmelkaas
  • Daarop de gekaramelliseerde oesterzwammen en uien
  • Dan de bovenkant van de mini bol

(Bron: Mounir Toub)

Geef een reactie