Gehaktburgertjes

Ingrediënten:

  • 1 sneetje witbrood zonder korst
  • scheutje room
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 eidooier
  • 1/2 ui, in zeer fijne blokjes
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 snufje kerriepoeder
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 mespunt sambal
  • 1 mespunt versgeraspte nootmuskaat
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • enkele takjes verste rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt

Bereiding:

Week het witbrood circa 1 uur in een scheutje room. Meng het geweekte witbrood met het rundergehakt totdat het brood helemaal opgenomen is. Meng de eidooier, ui mosterd, kerriepoeder, paprikapoeder, cayennepeper en sambal erdoor en breng op smaak met vers gemalen peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1/2 cm dik en strooi er een beetje zout en peper over.

Maak kleine bolletjes van het gehakt en druk deze telkens tussen 2 courgetteplakken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgette-gehaktburgertjes kort aan beide kanten. Leg ze strak naast elkaar in een passende ovenschaal en bedek met de rozemarijn en knoflook. Giet er wat olijfolie over. Bak de burgertjes in het midden van de oven ongeveer 10-15 minuten precies gaar. Serveer direct.

(Bron: recept uit Down to earth)

Geef een reactie