Garnalencocktail van Edwin van de Goor

Hoewel Edwin van de Goor van origine een Amsterdammer is, ligt zijn hart in Scheveningen. Misschien zal nooit echt een Scheveninger zijn, maar hij wordt wel zo gezien. Daarnaast is het eigenaar van een van de bekendste restaurants van de stad: Weduwe van der Toorn. Edwin maakt een garnalencocktail, traditioneel en onverbeterlijk lekker.

Ingrediënten:

Voor de saus:

  • 1 eetlepels gembersiroop
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel mosterd (Dijon)
  • 1 scheut Worchestershiresaus
  • 1 scheut sherry
  • 1 scheut congac
  • peper en zout naar smaak

Voor de garnalencocktail:

  • 75 gram Noordzeegarnalen
  • 3 blaadjes kropsla
  • schijfje citroen
  • 2 sneeën casinobrood
  • boter

Bereidingswijze:

Voeg alle ingrediënten voor de cocktailsaus samen en roer met met de garde glad. Voeg vervolgens 1 eetlepel ongezoete geklopte slagroom op iedere 2 eetlepels van de basissaus toe.

Het belangrijkste ingrediënt van deze garnalencocktail is de saus. Hij wordt over de Noordzeegarnalen gegoten. De garnalen met cocktail saus worden geserveerd op een bedje van kropsla. Serveer met 2 toastjes casinobrood met wat boter en een citroen schijfje voor erbij.

(Bron: Edwin van de Goor)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Luci says:

    Sorry maar de garnalen op het plaatje zijn echt geen noordzeegarnalen 🙁

    1. MAX Vandaag says:

      Dat klopt Luci, er stond tot vanochtend een tijdelijke foto boven het recept. Die is inmiddels vervangen voor een foto van het gerecht met noordzeegarnalen.
      Met vriendelijke groet,
      Redactie MAX Vandaag