Het vlechtbrood in de vorm van een vis, gevuld met visragout.

Gevuld vlechtbrood met visragout van Robèrt van Beckhoven

Omdat Simon Keizer te gast is in Tijd voor MAX, maakt Robèrt van Beckhoven deze week iets met vis. Want zeg je Volendam, dan zeg je vis. De visragout kunt u met verschillende soorten vis maken, hieronder staat het recept voor garnalen. Maar varieer gerust, wanneer u iets anders lekkerder vindt!

Robèrt eet de visragout ín een vlechtbrood. Het recept voor het vlechtbrood heeft Robèrt al eerder met ons gedeeld. Die kunt u hier vinden.

Garnalenragout

Ingrediënten

  • 80 gram garnalen
  • 30 gram boter
  • 35 gram patentbloem
  • 20 gram slagroom
  • 250 milliliter melk
  • Voor het op smaak brengen: zout, peper, mosterd, citroensap en gehakte peterselie

Bereiding visragout

Smelt de boter in een pannetje en laat uit bruisen. Let op dat de boter niet kleurt. Roer de gezeefde patentbloem hier doorheen. Verwarm goed, want dit zorgt voor een hogere bindkracht. Dit is nu de roux geworden. Laat dit geheel of gedeeltelijk afkoelen.

Bekijk of de garnalen geen schaaldelen meer bevatten en proef hoe zout ze al zijn. Wanneer ze te zout zijn, kunt u ze in wat melk zetten. Dit vermindert de zoute smaak.

Hak de peterselie. Pak een servet of doek en leg de peterselie hierop. Vouw dicht en spoel onder de kraan uit. Knijp vervolgens goed uit.

Breng de voor de ragout bestemde melk tegen de kook aan, zo’n 90 graden. Vermeng dit met de roux, maar houd een klein gedeelte achter. Zet de pan weer op het vuur en zorg dat het dikker wordt. Afhankelijk van hoe stevig het is, kan de overige melk geheel of gedeeltelijk toegevoegd worden.

Zorg dat dit gaar wordt. Voeg de slagroom toe en laat nog even meekoken. Voeg naar smaak peper, zout, mosterd en citroensap toe. Roer de garnalen en de gehakte peterselie erdoorheen.

Brood en visragout samenvoegen

Hol het vlechtbrood wat uit en schep de garnalenragout erin. Eet smakelijk!

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: MAX)

Geef een reactie