Garnalencocktail en courgettesoep

Ingrediënten:

Garnalencocktail:

  • 250 gram Hollandse garnalen
  • sap van een halve citroen

Voor de dressing:

  • 1/2 deciliter room
  • 1,5 deciliter mayonaise
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • sap van een halve citroen
  • druppeltje chilisaus of tabasco
  • tipje cayennepeper
  • 1 eetlepel whiskey
  • zout en peper naar smaak

Voor de courgettesoep:

  • 50 gram boter
  • 200 gram fijngesnipperde uien
  • half teentje knoflook
  • 1 kilo courgettes
  • 7,5 deciliter melk
  • 2,5 deciliter kippenbouillon
  • 1 bouquet garni (peterselie, tijm en laurier)
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

Van de garnalencocktail:
Besprenkel de garnalen met citroensap en roer voorzichtig door.

Klop voor de dressing de room lobbig. Meng één voor één de overige ingrediënten er doorheen.

Maak in een glaasje een bedje van sla. Schep daarop wat dressing en daar op de garnalen. Doe bovenop de garnalen nog wat dressing en garneer met dille en honingtomaatjes.

Van de courgettesoep:

Verhit de boter in een pan en fruit de uien en knoflook glazig.

Snijd de ongeschilde courgettes in kleine stukjes en voeg deze toe aan het ui-knoflook mengsel. Voeg vervolgens het bouquet garni toe en en schenk de kippenbouillon en de melk erbij. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten sudderen.

Verwijder het bouquet garni en pureer met een staafmixer tot een gladde gebonden soep. Breng op smaak met peper en zout.

(Bron: Ria van Eijndhoven)

Geef een reactie