Garnalen in knoflookolie.

Garnalen in knoflookolie (gambas al ajillo) van Raquel Palla Lorden

Een typisch Spaans gerecht: garnalen in knoflookolie. Raquel Palla Lorden heeft het recept gemaakt voor haar Bijbel van de Spaanse keuken. Traditioneel wordt dit gerecht in een aardewerken schaal op het gasfornuis bereid. Maar u kunt ook gewoon een pan gebruiken en de garnalen in een schaal naar keuze serveren.

Ingrediënten

  • 250 gram gepelde garnalen
  • 100 milliliter extra vierge olijfolie
  • 6 à 8 tenen knoflook, gepeld en in zo dun mogelijke plakjes
  • 1 rode chilipeper, in dunne ringen
  • 5 gram peterselie, fijngesneden
  • zout, naar smaak
  • (geroosterd) brood, om te serveren

Bereiding garnalen in knoflookolie

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit in een steelpan op laag vuur de olijfolie met de knoflook en de chilipepers. Laat rustig op temperatuur komen.

Voeg wanneer de knoflook licht begint te kleuren de gamba’s en de peterselie toe. Zet het vuur hoger en bak de garnalen in 3 à 4 minuten gaar. Breng op smaak met zout.

Serveer de garnalen in het pannetje of in een (aardewerken) schaaltje en geef er het brood bij.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Raquel Palla Lorden. Foto: René Mesman)

Geef een reactie