Frittata van mevrouw Hamersma

Ingrediënten:

  • 100 milliliter olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 eieren
  • 1 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 3 courgettes, grof geraspt
  • 2 volle el zelfrijzend bakmeel
  • schil van 1 citroen, fijn geraspt
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • ½ theelepel zout
  • 200 gram Goudse komijnekaas, geraspt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op laag vuur en bak de ui zacht. Roer de nootmuskaat en de munt erdoor en bak nog een minuut. Haal de pan van het vuur om af te koelen.

Schenk de rest van de olie in een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm 5 tot 10 minuten in de oven.

Druk zoveel mogelijk vocht uit de geraspte courgette. Klop de eieren in een grote kom schuimig. Klop het zelfrijzend bakmeel, de geraspte citroenschil, de peper en het zout erdoor, gevolgd door de courgette, het uimengsel en de kaas. Het geheel zal nog vrij dun zijn.

Schenk dit eimengsel in de hete olie. Dek de pan af met een deksel of wat aluminiumfolie en bak 10 minuten in de oven, totdat de eieren bijna zijn gestold. Haal het deksel of de folie eraf en bak nog 10 minuten, zodat de bovenkant bruin wordt.

Snijd in punten of in repen en serveer heet uit de pan, eventueel met als ‘dip’ wat Griekse yoghurt.

Ook lekker: laten afkoelen en serveren met ingemaakte groenten.

(Bron: Karin Richter beter bekend als mevrouw Hamersma)

Geef een reactie