Freekehsalade en spinazie-omeletrol met gerookte kipfilet

Freekeh is een jonge groene tarwesoort uit het Midden Oosten. De graankorrels worden onrijp geoogst en direct op het land gerootserd.  Dat geeft een rokerige ietwat nootachtige smaak aan de korrels. Mounir maakt een salade met freekeh en serveert er een spinazie-omeletrol met gerookte kipfilet bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 100 gram freekeh (graan)
  • 100 gram tuinbonen
  • olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 aubergine
  • 2 theelepels ras el hanout
  • peper, zout
  • 100 gram babyspinazie
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels hummus
  • 100 gram gerookte kipfilet of gerookte kipfiletplakjes

Bereidingswijze:

Breng t2 pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de freekeh volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de tuinbonen circa 8 minuten.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de sjalot en fruit circa 1 minuten. Snijd de aubergine in kleine blokjes en voeg toe. Bak circa 8 minuten. Voeg de ras el hanout toe en bak circa 1 minuut mee. Giet de tuinbonen en freekeh af en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm een scheutje olie in koekenpan en bak de spinazie in circa 5 minuten tot deze geslonken is. Doe de spinazie in een zeef boven de wasbak en druk al het vocht eruit.
Kluts de eieren in een kom, voeg de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm weer een scheutje olie in dezelfde pan en bak in circa 5 minuten een spinazieomelet. Keer tussendoor. Snijd de kipfilet in reepjes.

Laat de omelet op een bord glijden. Besmeer de omelet met de hummus en beleg met de gerookte kipfilet. Rol de omelet op en snijd in tweeën.

Verdeel de freekehsalade over borden en leg er een halve omeletrol bij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie