Franse kaas

Franse kaas bewaren: zo voorkomt en verhelpt u een stinkende koelkast

Franse kaas heeft een uitgesproken smaak én meestal ook geur. De kaasjes worden niet voor niets ook wel stinkkaasjes genoemd. Hoe lekker ze ook smaken, in de koelkast wordt de geur ervan meestal wat minder gewaardeerd. We hebben tips om de geur tijdens het bewaren te voorkomen of te verhelpen.

Hoe kunt u een stinkende koelkast door Franse kaas voorkomen?

De geur van Franse kaas is zo sterk, dat die vaak gewoon door de verpakking naar buiten komt. Helemaal als die eenmaal open is. Een laag plasticfolie helpt daar enigszins tegen (zeker wanneer u de kaas vervolgens in een afsluitbaar gedeelte legt, zoals een groentela), maar de beste remedie is de kaasjes verpakken in een luchtdicht bakje. Voor andere kaassoorten is deze methode minder geschikt, aangezien die moeten kunnen ‘ademen’.

Ook kunt u voor de zekerheid een teveel aan geurtjes neutraliseren. Dat kunt u doen door een bakje met koffieprut in de koelkast te plaatsen. Dit absorbeert geurtjes en ruikt van zichzelf ook aangenaam. Naast koffieprut kunt u er ook prima gemalen koffie of gebruikte en opgedroogde koffiepads voor gebruiken.

Geen koffiedrinker? Gebruikte theezakjes hebben hetzelfde effect. Of plaats een geopend zakjes baking soda in de koelkast. Dit poeder neemt tot wel een maand lang geurtjes op.

kaas
Lees ook: Zo moet u kaas verpakken en bewaren om vers en lekker te houden

Hoe kunt u een stinkende koelkast door Franse kaas verhelpen?

Buiten de neutraliserende maatregelen, die we hierboven bespreken, zijn er ook speciale geurverwijderraars te koop, die u ervoor kunt inzetten, wanneer de geur van de Franse kaas zich inmiddels al flink verspreid heeft. Daarnaast kunt u de koelkast een sopje geven. Dit is sowieso van tijd tot tijd nodig en de koelkast ruikt erna weer lekker fris.

(Bron: archief, Telegraaf, Libelle, Aldi, Voeingscentrum, HLN. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Yubi says:

    Gebruik tot volle tevredenheid daar al jaren geurvreters voor. Eentje erbij in de afgesloten plastic bak, voorkomt dat.