Filet americain van Antoine Hermans

Antoine Hermans maakt speciaal voor Oud en Nieuw iets lekkers voor bij de borrel. De filet americain is heerlijk op toast, net als de mousse van paddenstoel.

Ingrediënten:

Voor de filet americain:

  • 200 gram tartaar
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepel citroensap
  • 1 theelepel grove mosterd
  • scheutje worcestersaus.
  • zout, peper en cayennepeper naar smaak

Voor de mousse van paddenstoel:

  • 4 deciliter paddenstoelbouillon
  • 250 gram wilde paddenstoelen
  • 50 gram Spaanse fuet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 100 milliliter Madeira
  • 200 milliliter melk
  • 400 milliliter slagroom, lobbig
  • 5 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
  • 2 takjes tijm

Bereidingswijze:

Voor het maken van de filet americain mengt u alle ingrediënten goed door elkaar.

Van de mousse met paddenstoel:

Bak de paddenstoelen aan met de fuet,  knoflook, ui en tijm. Blus dit af met Madeira en laat inkoken. Voeg de bouillon en de melk toe. Laat het geheel inkoken tot 2 dl. Zeef de vloeistof en breng opnieuw aan de kook. Versmelt de gelatine. Laat afkoelen en voeg de slagroom toe.

(Bron: Antoine Hermans)

Geef een reactie