Eierspaghetti met biefstuk van Onno Kleyn

De liefde voor Italië ontwikkelt culinair journalist Onno Kleyn als hij op het conservatorium zit. Tijdens zijn studie maakt hij een muziekreis door Italië en wordt daar meteen getroffen door de sfeer, het eten, eigenlijk door alles. Zijn liefde voor Italië en de Italiaanse keuken is altijd gebleven. Die beschrijft hij ook in zijn boek Italië, een culinaire reis en beschrijving van het Italiaanse leven. In Tijd voor MAX maakt Onno eierspaghetti met biefstuk en amandelschilfers.

 Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 gram ossenhaas of kogelbiefstuk
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels zeer goede olijfolie
  • 1 eetlepel gesneden peterselie, liefst platte
  • 20 kerstomaatjes, doormidden gesneden
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 400 gram eierspaghetti (of tagliatelle, geen gewone spaghetti)

Bereidingswijze:

Snijd de biefstuk rauw in zeer kleine reepjes of stukjes. Verhit de olie en boter flink en bak er de biefstuk in tot de rauwe kleur verdwenen is en de frutseltjes leuk bruin kleuren. Haal het vlees meteen uit de pan; te gaar is niet lekker. Voeg de peterselie en de tomaatjes bij het bakvet, schep 1 keer om en draai het vuur uit.

Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan tot ze kleuren. Bewaar.

Kook de spaghetti al dente in water met 10 gram zout per liter. Bewaar een kopje kookvocht en meng de afgegoten pasta met de saus, amandelen en stukjes biefstuk. Breng op smaak met zout.

(Bron: Onno Kleyn)

Geef een reactie