Een voldoende voor onze kookkunsten

De Nederlander geeft zijn of haar kookkunsten gemiddeld een 7. De kookkunsten van een ander schatten we lager in en geven we een ruime 6. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Voedingscentrum.

We willen wel, maar kunnen niet

Een van de redenen waarom we onszelf een laag cijfer geven is dat we vinden dat we niet bijzonder koken. We beperken ons vaak tot de basis. Andere redenen zijn dat we het niet goed geleerd hebben of simpel weg niet leuk vinden. Daarentegen geeft meer dan de helft van de ondervraagden aan beter te willen koken.
Een eitje koken, een pannenkoek maken of een maaltijd met aardappels-groeten-vlees, kunnen velen nog wel bereiden. Recepten van over de grenzen worden al een stuk moeilijker. Een echt sterren-menu in elkaar zetten kan maar een heel klein deel van de ondervraagden.

Stappenplan

Bent u gemotiveerd om beter te leren koken? Dan kan het helpen om een stappenplan te maken. Dat verhoogt de kans van slagen.

  • Bepaal wat u wilt eten
  • Bedenk wanneer u dit gaat doen
  • Bedenk hoe u dat gaat doen

Maak het uzelf makkelijk en kies een recept met niet al te veel ingrediënten. Recepten waar foto’s of instructiefilmpjes bij staan, maken het bereiden ook eenvoudiger. Het voedingscentrum heeft nog meer praktische tips en hulpmiddelen die bij kunnen dragen.

Cursussen

Om uw kookkunsten te verbeteren kunt u een van onze cursussen volgen. De cursus gezond en lekker koken bijvoorbeeld. In deze cursus krijgt u de basis van gezond en lekker koken.
In de cursus Nieuwe Hollandse keuken krijgt u een aantal recepten om oude Nederlandse gerechten in een nieuw jasje te steken.
Wilt u helemaal alles uit de kast halen? Volg dan de cursus tapas! Hierin krijgt u de recepten voor 10 Spaanse topgerechten.

Geef een antwoord