Crudités en kabeljauw

Ingrediënten:

Voor de crudités (voor 4 personen):

  • 5 stengels bleekselderij
  • 5 bospenen
  • 1 rode paprika
  • 1 komkomme
  • 12 cherrytomaatjes

Voor de zureroomsaus:

  • 250 mililiter zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 theelepel mierikswortelsaus

Voor de tuinkruidensaus:

  • half bosje peterselie
  • half bosje dragon
  • half bosje bieslook
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • 4 eetlepels rodewijnazijn
  • 250 mililiter olijfolieVoor de kabeljauw (ceviche):
  • 400 gram kabeljauw

Voor de zoetzure ui:

  • 50 gram suiker
  • 50 mililiter water
  • 2 takjes tijm
  • 50 mililiter azijn
  • 1 rode uit

Voor de majoraandressing:

  • 2 takjes marjoraan
  • 1 limoen
  • 50 mililiter olijfolie

Garnituur:

  • 4 La Rattte aardappels
  • olijfolie
  • 100 gram macadamioanoten
  • 1 radicchio

Bereiding:

Van de crudités:
Schil en snijd de bleekselderij en bospenen in repen van circa 5 centimeter. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en de komkommer in repen van ongeveer 5 centimeter.

Meng voor de zureroomsaus alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Pluk voor de tuinkruidensaus de peterselie en dragon en snijd de kruiden fijn. Roer de mosterd los met azijn en voeg beetje bij beetje de olie toe. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groeten over een schaal en serveer de sauzen erbij.

Van de kabeljauw:
Breng voor de zoetzure uit suiker, water, tijm en azijn aan de kook. Pel de ui en snijd in halve ringen. Voeg de uit toe aan de het zoetzuur en laat afkoelen.

Pluk voor de marjoraandresing de marjoraan en blender samen met het sap van de limoen en de olie tot een dressing.

Snijd de kabeljauw in plakjes van 0,5 centimeter. Leg de plakjes op een bord. Lepel hier de marjoraandressing over en laat een minuut of 5 marineren. Steek de aardappelplakjes tussen de kabeljauw samen met de zoetzure ui. Bestrooi met macadamianoten en radicchio.

(Bron: John Gerdsen)

Geef een reactie