couscous

Couscoussalade met radicchio en snijbiet

Deze salade is in een handomdraai gemaakt. Lekker als u geen zin heeft in een zware warme maaltijd. Sandra combineert de wat pittige radicchio met de snijbiet. De smaak van de snijbiet zit tussen spinazie en rode biet is en laat zich goed combineren met de geitenkaas.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram couscous
  • 0,5 radicchio
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 75 gram snijbiet
  • 50 gram gedroogde vijgen
  • 30 gram walnoten
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de radicchio in flinterdunne reepjes. Meng in een kom de honing, balsamico en een scheutje olijfolie en voeg de radicchio en snijbiet toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

Snijd de vijgen in repen. Rooster de walnoten circa 2 minuten in een droge koekenpan. Laat op een bord afkoelen en hak grof.

Verdeel de salade over een schaal. Verdeel hierover de couscous, vijgen en walnoten. Bestrooi met de walnoten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Maria1 says:

    Wat heb je aan een recept als je de ingredienten nergens kunt krijgen ! Waar vind je radicchio en snijbiet ? Hier in Gouda nergens.