Coquille met mango-avocado salsa van Maik Galenkamp

Maik Galenkamp maakt in de keuken van Tijd voor MAX een voorgerecht. Eenvoudig te bereiden en heerlijk van smaak. De salsa is goed voor te bereiden. Maik adviseert wel de coquilles op het laatste te bakken. Ze zijn snel gaar en het gerecht mag lauwwarm gegeten worden. Het is ook uit te breiden naar een hoofdgerecht. Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten voor de coquilles:

  • 4 coquilles
  • 1 blokje boter
  • zout

Bereidingswijze:

Gebruik een klein koekenpannetje en verwarm goed. Schroei de coquilles dicht aan 2 kanten. Voeg een blokje boter toe en haal de pan van het vuur. Laat de boter licht bruin worden. Voeg naar smaak zout toe.

Ingrediënten voor de mango-avocado salsa:

  • 2 avocado’s
  • 1 mango
  • 1 stengel bos ui
  • 1/2 rode peper
  • sap van 1 limoen

Bereidingswijze:

Snijd de avocado’s, mango, bosui en rode peper in mooie kleine blokje en maak het geheel op smaak met de limoen, peper en zout. Serveer de mango-avocado salsa bij de coquilles.

(Bron: Mail Galenkamp/De foto is ter illustratie)

Geef een reactie