Coquilles van Terry Priem

Noorse Yellow Snow van Terry Priem

Voor dit gerecht gebruikt Terry Priem BlinQ Blossom. Dat is een cress, een jong kiemplantje, die dit gerecht helemaal afmaakt. Door zijn kristalachtige uitstraling is het prachtig om te zien en maakt dit gerecht helemaal af.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 coquilles
  • vanille-olie
  • 30 gram glasnoedels
  • 1 pastinaak
  • 1 pond aardpeer
  • melk
  • zeekraal of salty fingers
  • maltodextrine
  • BlinQ Blossom
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Kook de aardpeer net onder water met een scheutje melk gaar en draai tot een crème. Voor de takjes van pastinaak blancheert u julienne gesneden pastinaak kort en schroeit u ze met een gasbrander of gaspit.

Bak de coquilles op hoog vuur om en om goudbruin. Frituur een paar sprietjes glasnoedels kort op 180 graden.

Voor de sneeuw van vanille draait u vanille-olie op met maltodextrine, dit bindt de olie tot een sneeuwachtig poeder. Serveer de coquilles in eigen schelp met alle ingrediënten als sneeuwlandschap en garneer ze met zeekraal of salty fingers en BlinQ Blossom

(Bron: Terry Priem, Smaak van Rotterdam)

Geef een reactie