De Christoffeltaart van Robèrt van Beckhoven.

Christoffeltaart van Robèrt van Beckhoven

De Christoffeltaart kom uit de regio Roermond. Het is een taart met meerdere lagen gebakken merengue, met daartussen chocolademousse. De chocoladeschaafsel bovenop maakt het helemaal af. De taart is vernoemd naar de heilige Sint Christoffel.

Deze taart is lastig om te snijden. Daarom geeft Robèrt een extra tip. Het beste is om de taart in te vriezen en dan direct uit de diepvries te snijden met een warm mes. Dan krijgt u mooie punten. En daarnaast is de taart volgens Robèrt het lekkerst als ‘ie goed koud is, dus net ontdooit.

Ingrediënten, voor 1 taart:

  • 100 gram eiwit
  • 300 gram suiker
  • Slagroom
  • Chocoladeschaafsel

Extra nodig

  • Spuitzak
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding christoffeltaart

Maak eerst de merengue. Doe het eiwit en de suiker bij elkaar in een kom en klop en verwarm au bain-marie tot ongeveer 50 graden. Stop het mengsel in een spuitzak en spuit hier 2 cirkels van. Bak de cirkels ongeveer 35 minuten op 120 graden.

Laat afkoelen. Gebruik 1 cirkel als bodem. Besmeer deze met een deel van de slagroom. Leg hier de 2e cirkel op. Besmeer deze ook met slagroom. Smeer de rest van de slagroom aan de zijkanten. Bestrooi met het chocoladeschaafsel.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina. 

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Omroep MAX)

Geef een reactie