Catalaanse tapas

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 2 grote rode paprika’s
  • 2 kleine uien
  • 3 vleestomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper
  • ansjovis

Bereiding:

Was de aubergines en paprika’s en leg ze samen met de uien en knoflook bol in een ovenschaal (houd de tomaat apart). Prik de aubergines met een mes verschillende keren in.

Overgiet alles met   olijfolie en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Keer de groenten af en toe om.

Haal na 45 minuten de paprika’s eruit en doe de tomaten erbij.

Bak de aubergines, ui, knoflook en tomaten nog 15 minuten in de oven. Kijk na die tijd of de aubergines gaar en zacht zijn door erin te prikken, zo niet laat dan wat langer in de oven.

Haal de groenten uit de oven als de aubergines zacht zijn en de paprika’s en de uien bruin. Laat afkoelen. Ontvel de paprika’s en aubergines als ze zijn afgekoeld, verwijder de zaden van de paprika en snij alles in lange repen. Snijd de uien in vier stukken.  Overgiet het met de achtergebleven olie uit de ovenschaal.

Breng op smaak met wat zeezout en eventueel nog wat olijfolie.

Rooster intussen wat stukjes (stok)brood. Besmeer deze met tomaat en knoflook. Beleg de geroosterde broodjes met de geroosterde groenten.  Garneer het broodje evt. met ansjovis.

(Bron: Anna Roca)

Geef een reactie