Captains Dinner van Jan

Een Captains Dinner is traditioneel een maaltijd die gegeten wordt bij een kapitein op het schip. Jan Baars, gehaktballenkoning bij havenkroeg de Ballentent in Rotterdam maakt op donderdag 4 februari 2016 in Tijd voor MAX zo’n Captains Dinner.

Ingrediënten (2-3 personen):

  • 1 pot kapucijners
  • 1 pakje dobbelsteen spekjes
  • 3 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje champignons
  • 500 gram gekookte aardappels, in schijfjes
  • Piccalilly
  • Augurk
  • Zoetzuur
  • Rauwe uitjes

Bereiding:

Warm de kapucijners in eigen vocht zachtjes op in een pannetje. Bak de spekjes in een koekenpan. Als ze licht beginnen te kleuren, voeg dan de gesneden uien, paprika en champignons toe. Bak het geheel en schud regelmatig om. Bak in een andere koekenpan de aardappelschijfjes goudbruin.

Giet de kapucijners af en doe ze op een groot bord. Leg daarbij de gebakken spekjes, uien, paprika, champignons en de aardappelen. Garneer het geheel met piccalilly, augurk en rauwe uitjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    bensjo says:

    Geweldig dit recept ga het zeker maken .Lijkt me lekker met carnaval.
    Bedankt.