Brusselse wafels

Brusselse wafels van Robèrt van Beckhoven

Wie denkt dat de wafels van onze zuiderburen allemaal uit hetzelfde beslag bestaan, heeft het mis. Zo bestaat de Gentse wafel, dat is degene die vaak bij ons in de supermarkt ligt, uit cakebeslag. De Luikse bevat weer veel suiker en wordt gemaakt van een deeg. De Brussels wafel wordt van een vloeibaar beslag gemaakt met maar een heel klein beetje suiker. Hij wordt zoeter door wat u erop doet. Robèrt maakt de Brusselse wafel in Tijd voor MAX met slagroom en warme kersen.

Ingrediënten:

  • 200 gram patentbloem
  • 250 gram melk
  • 50 gram Zeeuwse bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 gram zout
  • 15 gram vloeibaar vanille extract
  • 50 gram gesmolten boter
  • 2 eieren (2 dooiers voor beslag en de eiwitten met 50 gram suiker tot schuim draaien en spatel dat door het beslag)

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten tot een mooi glad beslag. Spatel het eiwitschuim rustig door het beslag. Daar wordt het luchtig van.

Verhit een wafelijzer. Vet deze dun in met olie en schep er met een lepel een laagje van het beslag in. Doe het ijzer dicht en bak de wafels in ca. 2 minuten goudbruin. Neem de wafels uit het ijzer en bak op dezelfde manier de rest van de wafels.

Garneren met slagroom, (warme) kersen en poedersuiker.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reactie

    Theo Beelt says:

    Ik mis melk of water om er een glad beslag van te maken. Klopt dat ?