Brownies van Ingrid

Ingrediënten:

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram (lichtbruine) basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • halve theelepel zout
  • boter om in te vetten
  • bloem om te bestuiven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem. Doe bakpapier op de bodem van de vorm en vet het in.

Breek de chocolade in stukken. Smelt de chocolade met boter in een pan met dikke bodem op een laag vuur. Roer regelmatig.

Haal de pan met chocolademengsel van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker erdoor. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en zout erdoor. Voeg één voor één de eieren aan het mengsel toe.

Zet de brownie in het midden van de oven en bak in 30 tot 35 minuten gaar. De binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog.

Laat de brownie ongeveer een half uur in de vorm afkoelen. Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm en keer de brownie om zodat de brownie op het rooster komt te liggen. Verwijder het bakpapier en snijd in 16 à 20 vierkanten snijden.

(Bron: Ingrid Perez)

Geef een reactie