Bananenbrood

Ingrediënten (1 cake van 23 centimeter):

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram quinoa meel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 50 gram pure chocola
  • 75 gram gemengde noten
  • 30 gram kokos
  • snuf zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.

Spatel het quinoa meel, het amandelmeel, de bakpoeder en het zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Spatel tenslotte de kokos door het bananen beslag.

Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven.

De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt. Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kan je het ongeveer vijf dagen bewaren.

(Bron: Pauline Weuring)

Geef een reactie