appelcake

Appelcake van Robèrt van Beckhoven

Volgens Robèrt is elke appel geschikt om mee te bakken, maar het handigst om een handappel te gebruiken. Een moesappel wordt zacht en bakt vaak mee, dus neem een Elstar, Jonagold of Cox. Die zijn stevig en blijven smakelijk na het bakken. Robèrt verwerkt de appels in een overheerlijke appelcake.

Ingrediënten:

  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 150 gram ei
  • 150 gram boter
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • 2-3 appels, geschild, klokhuis verwijderd, in parten
  • kaneelsuiker
  • amandelschaafsel
  • abrikozenjam
  • poedersuiker

Extra nodig

  • taartpan van 18-21 centimeter Ø, ingevet
  • kwastje

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 ⁰C.

Draai de boter en amandelspijs héél luchtig in de keukenmachine; het is goed als de massa bijna witgekleurd is. Voeg daarna één voor één de eieren toe en tot slot de bloem en het bakpoeder. Laat het beslag nog even goed doorkloppen en giet het in de taartpan.

Leg de appelparten dakpansgewijs op het cakebeslag; laat het midden open. Bestrooi de appels met kaneelsuiker (naar smaak) en strooi in het midden van de cake wat amandelschaafsel.

Bak de cake in ongeveer 50 minuten in de oven. Bestrijk de bovenkant van de cake na het bakken met wat lichtjes verwarmde abrikozenjam en bestrooi het midden met poedersuiker.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reacties (2)

    Boertje says:

    Goedenmiddag, ik heb een vraag over het recept van Robèrt, de appelcake met amandelspijs. Wij waren die middag als publiek aanwezig. Robèrt vertelde dat hij geen bloem had gebruikt maar in het recept staat het wel. Ik heb de cake volgens het recept gemaakt, maar deze smaakte toch niet zo lekker als toen. Ik denk dan toch dat er geen bloem wordt gebruikt, Het is nu een gewone appelcake geworden en de amandelspijs proef ik nu niet zo als op de 19de januari. Zou Robèrt hierop willen reageren?
    Hartelijke groet,
    Boertje.

      MAX Vandaag says:

      Beste Boertje, bedankt voor uw reactie. Wij hebben het nagevraagd bij de redactie van Tijd voor MAX en Robèrt vergiste zich toen hij dat zei. Hij heeft wel degelijk bloem gebruikt en de hoeveelheden staan juist vermeld in het recept.