Anita e Garibaldi

Ingrediënten:

  • 400 gram guavepasta/goiabada
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 600 mililiter slagroom
  • 6 eidooiers, gescheiden, het wit wordt niet gebruikt
  • 100 gram gorgonzola
  • suiker
  • honing
  • extra keukengerei: ronde uitsteekvorm, ramekins (crème brulée bakjes)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 90 graden.

Doe 300 gram goiabada in een foodprocessor met limoensap en maak het zo fijn mogelijk. Dit is feitelijk de vervanger voor de suiker en vanille in de reguliere crème brulée.

Warm de slagroom op. Klop de eigelen goed door elkaar, samen met de goiabada. Voeg de slagroom toe en roer goed, maar zorg dat het niet gaat schuimen. Verdeel het mengsel over de ramekins. Zet ze 45 minuten in de oven of totdat de massa redelijk stevig is. Controleer regelmatig door tegen de ovenplaat aan te tikken of ze al gaar zijn. Maar let ook goed op dat ze niet te lang garen, dan wordt de massa brokkelig. Zet in de koelkast om op te stijven.

Snijd de overgebleven 100 gram goiabada en 100 gram gorgonzola in plakjes. Als de gorgonzola erg rijp is, leg dan plakken in de vriezer, om ze beter te snijden of uit te steken. Steek er rondjes uit en bewaar tot gebruik in de koeling.

Strooi suiker over de crème brulée en karamelliseer de suiker tot deze hard is. Leg twee schijfjes gorgonzola en twee schijfjes goiabada om en om ernaast. Spuit er wat vloeibare honing overheen.

(Bron: Wies Sanders en Harold Smits)

Geef een reactie