Amerikaanse kip

Amerikaanse kip & wafel

Wat deze Amerikaanse kip zo lekker krokant maakt zijn de cornflakes. De cayennepeper geeft de kip wat extra pit. Mounir serveert bij de Amerikaanse kip een frisse koolsalade en serveert hem op een wafel.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • scheutje azijn
  • peper, zout
  • 0,5 kleine rodekool
  • 30 gram rozijntjes
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel (+ extra voor kip)
  • 60 milliliter zonnebloemolie (+ extra om te bakken)
  • 150 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 50 gram cornflakes
  • snufje cayennepeper
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 150 gram kipfilet

Bereidingswijze:

Meng in een kom de yoghurt, mosterd en azijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kool in flinterdunne reepjes en voeg samen met de rozijntjes toe. Roer goed door.

Verhit de grillpan.

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de 60 milliliter olie, melk en 1 ei. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de grillpan met olie en lepel er wat van het beslag op. Gril circa 3 minuten aan een kant, keer om als de randen gaar droger worden en gril de andere kant circa 2 minuten. Herhaal tot het beslag op is.

Doe de cornflakes, cayennepeper, uienpoeder en een beetje zout en peper in het bakje van de staafmixer en mix grof. Doe dit mengsel in een kom. Kluts 1 ei in een andere kom.

Snijd de kip in blokjes. Bestrooi met peper en zout en wentel door een beetje bloem. Wentel vervolgens door het ei en tenslotte door de cornflakes. Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de kip in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.

Leg de wafels op borden. Leg daar wat koolsalade op en leg daar de kip op.

Eet smakelijk!

Geef een reactie